top of page
IMG_8229.HEIC

OM NÄSFJÄLLET

OM NÄSFJÄLLET

Näsfjället är en fjälldestination i nordligaste delen av Sälenfjällen, där du kan upptäcka det bästa av vad fjällen har att erbjuda. Här omges du av vacker, stillsam miljö och naturnära upplevelser - året om. 

 

På Näsfjället får du alltid en aktiv semester. Våra anläggning har 11 nedfarter med natursnö i varierande svårighetsgrad, samt gott om lössnö för korta åk utanför pisten. Det finns även flertal längdspår och möjlighet att ge dig ut på egna spår för att upptäcka omgivningarna.

 

Under sommarhalvåret hittar djupa vandringsleder längst det svenska fjället, med chans att besöka näraliggande skatter. Bland annat är du bara ett stenkast bort från Sveriges främsta flugfiskevatten och Njupeskärs vattenfall. 

 

Ta chansen att bo i hjärtat av Sälenfjällen. I våra mysiga stugor bor du mitt i naturen och kan boka för både kortare och längre perioder. Alla stugor drivs på grön el och i enlighet med Näsfjällets riktlinjer för hållbarhet. Vi hjälps åt för att det svenska fjället ska kunna bevaras och upplevas av många kommande generationer. 

Hos oss bor du avskilt, men har nära till allt. Näsfjället ligger mellan Näsfjällets naturreservat och Fulufjällets nationalpark. Destinationen är även den perfekta knytpunkten för att upptäcka resten av Sälenfjällen, i närområdet finns närmare 125 liftar och 175 nedfarter och det är endast 6,2 mil till norska Trysil.

  • 1 mil till Sörsjön

  • 5,5 mil till Fulufjället 

  • 4 mil till Sälen 

  • 2,5 mil till Stöten 

  • 6,5 mil till Hundfjället 

  • 4 mil till Scandinavian Mountains Airport (SCR) 

  • 6 mil till Trysil 

UTE Magasinet

Nyfiken på vad andra säger om Näsfjället? Kika på denna artikel för att läsa mer om hur Näsfjället är" En upplevelse bara att se denna småskaliga pärla. En lift och några pistade nedfarter, som det var förr i tiden. Ta på turskidorna och sikta på den östra delen av åsen." Vi är stolta och glada att UTE MAGASINET väljer att beskriva Näsfjället så här. 

Vidare, kan turister/besökare som undersöker möjligheterna för sitt besök

i Malung-Sälen via kommunens hemsida nu även hitta Näsfjället här

”Jackpot, tänker vi. Här ska upptäckas Det Totalt Okända Sälen. Den bortglömda puderpärlan. Edens lustgård. Eldorado.”

Husbilsresor och Äventyr

I Malungs kommun hittar man Näsfjället som är en vintersportanläggning som byggdes 1983. Vi är här för att fira påsk och njuta av härligt vinterliv på en anläggning med äkta fjällkänsla. Läs om HUSBILSRESOR & ÄVENTYR:s besök https://husbilsresorochaventyr.se/nasfjallet/

bottom of page